آزمایش آمنیوسنتز 

آزمایش آمنیوسنتز 

فهرست مطالب

آزمایش آمنیوسنتز یکی از انواع آزمایشات است که بیشتر برای مشخص شدن اتفاقات قبل از بارداری و تولد فرزند است. آمنیوسنتز آزمایشی است که ممکن است در دوران بارداری به شما پیشنهاد شود تا یک سری مشکلات را بررسی کنید. آیا کودک شما یک بیماری ژنتیکی یا کروموزومی مانند سندرم داون، سندرم ادواردز یا سندرم پاتو دارد یا خیر. این شامل برداشتن و آزمایش نمونه کوچکی از سلول ها از مایع آمنیوتیک، مایعی است که نوزاد را در رحم (رحم) احاطه کرده است. موضوع امروز ما در وبسایت ویراژنتیک در ارتباط با آزمایش آمنیوسنتز است.

چرا آزمایش آمنیوسنتز برای تمام مادران باردار پیشنهاد نمی شود؟

آمنیوسنتز به همه زنان باردار پیشنهاد نمی شود. این تنها در صورتی پیشنهاد می شود که احتمال بیشتری وجود داشته باشد که کودک به بیماری ژنتیکی مبتلا باشد. می تواند به این دلیل باشد که:

یک آزمایش غربالگری قبل از تولد نشان می دهد که ممکن است کودک شما با بیماری هایی مانند سندرم داون، سندرم ادواردز یا سندرم پاتاو متولد شود. شما قبلا تجربه بارداری داشتید که تحت تاثیر یک بیماری ژنتیکی بوده است سابقه خانوادگی یک بیماری ژنتیکی مانند بیماری سلول داسی شکل، تالاسمی، فیبروز کیستیک یا دیستروفی عضلانی دارید. اگر بدانید که در خانواده خود دارای بیماری ژنتیکی هستید احتمال زیاد نیاز به این آزمایش ندارید.

بیشتر بخوانید: آزمایش ژنتیک چیست؟

آزمایش آمنیوسنتز 
آزمایش آمنیوسنتز

آزمایش آمنیوسنتز و فواید و خطرات آن چیست؟

یک ماما یا پزشک در مورد اینکه آزمایش شامل چه مواردی می شود با شما صحبت می کند و به شما می گوید که چه فواید و خطرات احتمالی برای کمک به تصمیم گیری شما وجود دارد.

نحوه انجام آزمایش آمنیوسنتز

آمنیوسنتز معمولا بین هفته های 15 تا 20 بارداری انجام می شود، اما در صورت لزوم می توانید آن را بعدا انجام دهید. می توان آن را زودتر انجام داد، اما این ممکن است خطر عوارض آمنیوسنتز را افزایش دهد و معمولاً از آن اجتناب می شود. در طول آزمایش، یک سوزن بلند و نازک از دیواره شکم شما وارد می شود که توسط تصویر اولتراسوند هدایت می شود.

سوزن به کیسه آمنیوتیک که اطراف کودک شما را احاطه کرده است وارد می شود و نمونه کوچکی از مایع آمنیوتیک برای تجزیه و تحلیل برداشته می شود. خود آزمایش آمنیوسنتز معمولاً حدود 10 دقیقه طول می کشد، اگرچه کل مشاوره ممکن است حدود 30 دقیقه طول بکشد.

دقت آزمایش آمنیوسنتز چقدر است؟

دقت آمنیوسنتز حدود 99.4 درصد است. آزمایش آمنیوسنتز ممکن است گاهی اوقات به دلیل مشکلات فنی دچار مشکلاتی شود. برخی از آن مشکلات مانند ناتوانی در جمع آوری مقدار کافی مایع آمنیوتیک یا عدم رشد سلول های جمع آوری شده است.

بیشتر بخوانید: تفسیر آزمایش خون

آزمایش آمنیوسنتز 
آزمایش آمنیوسنتز

آیا آزمایش آمنیوسنتز خطراتی دارد؟

بله. خطر کمی وجود دارد که آمنیوسنتز می تواند باعث سقط جنین شود (کمتر از 1٪ یا تقریباً 1 در 1000 تا 1 در 43000). آسیب به نوزاد یا مادر، عفونت و زایمان زودرس از دیگر عوارض احتمالی است که می تواند اتفاق بیفتد اما بسیار نادر است. این خطرات در زنان دوقلوی باردار بیشتر است.

آیا می توانم انتخاب کنم که آمنیوسنتز انجام ندهم؟

بله. قبل از عمل، مشاوره ژنتیک دریافت خواهید کرد. پس از اینکه خطرات و مزایای آزمایش آمنیوسنتز به طور کامل برای شما توضیح داده شد، می توانید انتخاب کنید که آیا می خواهید این روش را انجام دهید یا نه.

در طول آمنیوسنتز چه اتفاقی می افتد؟

ناحیه کوچکی از شکم با یک ضد عفونی کننده پاک می شود تا برای آزمایش آمنیوسنتز آماده شود. برای کاهش هر گونه ناراحتی ممکن است یک بی حس کننده موضعی (داروهای مسکن) دریافت کنید.

پزشک ابتدا با سونوگرافی موقعیت جنین و جفت را مشخص می کند. تحت هدایت سونوگرافی، پزشک یک سوزن نازک و توخالی را از طریق شکم و رحم شما وارد کیسه آمنیوتیک و دور از جنین می کند. مقدار کمی مایع (کمتر از یک اونس) از طریق سوزن خارج می شود و برای تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی ارسال می شود.

آزمایش آمنیوسنتز در مادران باردار دوقلو

اگر دوقلو باردارید و هر نوزاد کیسه آمنیوتیک مخصوص به خود را دارد، پزشک شما دو نمونه می گیرد. آمنیوسنتز در مورد دوقلوها کمی پیچیده تر از سایر بارداری ها است. مطمئن شوید که پزشک یا تکنسین شما تجربه انجام آمنیوسنتز با چندقلوها را دارد. ممکن است در طول آمنیوسنتز یا چند ساعت پس از عمل، گرفتگی یا ناراحتی جزئی شبیه قاعدگی داشته باشید.

بیشتر بخوانید: تعیین جنسیت جنین

آزمایش آمنیوسنتز 
آزمایش آمنیوسنتز

آیا می توانم پس از آزمایش آمنیوسنتز فعالیت های عادی خود را از سر بگیرم؟

پس از آمنیوسنتز، بهتر است به خانه بروید و بقیه روز را استراحت کنید. شما نباید ورزش کنید یا فعالیت شدید انجام دهید. برای تسکین ناراحتی ممکن است هر 4 ساعت دو تایلنول (استامینوفن) مصرف کنید. روز بعد از عمل، می‌توانید تمام فعالیت‌های عادی خود را از سر بگیرید، مگر اینکه پزشکتان دستور دیگری بدهد.